Himálajská sůl

Himalájská sůl, dar přírody plný zdraví prospěšných minerálů. Tato růžová sůl, pocházející z prehistorických oceánů, je ceněna nejen pro své nutriční hodnoty, ale i pro schopnost zlepšit chuť jakéhokoli jídla. Obsahuje všech 84 základních stopových prvků, které vaše tělo potřebuje ke správnému fungování. Himalájská sůl přináší do vaší kuchyně především záruku čistoty a přírodního složení, díky čemuž je skvělým výběrem pro ty, kdo chtějí spojit zdravý životní styl s gurmánským požitkem.

Články


Co všechno může být v soli? Pravda o mikroplastech a proč záleží, odkud sůl pochází

Co všechno může být v soli? Pravda o mikroplastech a proč záleží, odkud sůl pochází

Když sáhnete po mořské soli, očekáváte čistý dar přírody. Ale věděli jste, že v některých solích z běžných obchodů se mohou skrývat i mikroskopické částečky plastu?

Podle mezinárodní studie publikované v časopise Environmental Science & Technology byla v 90 % testovaných solí zjištěna přítomnost mikroplastů. Ačkoliv se jedná o mikroskopické částice, které nejsou na první pohled viditelné, jejich výskyt ukazuje na stav oceánů a vody, ze které je sůl získávána.


Je všechna sůl stejná?

Je všechna sůl stejná?

Dostali jste se při výběru soli někdy do bodu, kdy jste zvažovali, jaká sůl je vlastně zdravá? V tomto článku se zaměříme na to, jaký je rozdíl mezi kuchyňskou solí a přírodní solí.