Gurmánská a ochucená sůl - Jarní výprodej


Mořská sůl "česnek a chilli" Halen Mon (100g)


Mořská uzená sůl Halen Mon (100g)


Mlýnek s mořskou solí "česnek a bazalka" - Salt Odyssey (180g)


Mořská sůl "citron" ve vločkách - Salt Odyssey (75g)
Články

Co všechno může být v soli? Pravda o mikroplastech a proč záleží, odkud sůl pochází
Když sáhnete po mořské soli, očekáváte čistý dar přírody. Ale věděli jste, že v některých solích z běžných obchodů se mohou skrývat i mikroskopické částečky plastu?
Podle mezinárodní studie publikované v časopise Environmental Science & Technology byla v 90 % testovaných solí zjištěna přítomnost mikroplastů. Ačkoliv se jedná o mikroskopické částice, které nejsou na první pohled viditelné, jejich výskyt ukazuje na stav oceánů a vody, ze které je sůl získávána.

Uzená sůl: Tajemství kouřové chuti a její využití
Při objevování kulinářského světa se často setkáváme s ingrediencemi, které nejen obohacují chuť pokrmů, ale zároveň nesou fascinující příběh. Uzená sůl je jedním z těchto pokladů. Její jedinečná vůně a bohatá chuť dokáže povznést i ty nejjednodušší recepty na zcela novou úroveň. V tomto článku se podíváme na to, co uzená sůl je, jak vzniká, a nabídneme tipy na její využití v kuchyni i mimo ni.

Je mořská sůl zdravější než stolní sůl? 3. část – Kulinářské využití
Navazujeme na naše předchozí články o nutričních odlišnostech a způsobech výroby mořské a stolní soli, abychom se tentokrát zaměřili na kulinářské využití těchto dvou druhů soli. Pro milovníky dobrého jídla a nadšence do vaření je důležité vědět, jaké výhody jednotlivé druhy soli přinášejí do kuchyně a jaké pokrmy díky nim můžeme pozvednout na novou úroveň.