Peru - Maras Gourmet


Peruánská sůl - smoked (600g)


Peruánská sůl s bylinkami (250g)


Peruánská sůl - jemnozrnná


Peruánská sůl - hrubozrnná
Články

Co všechno může být v soli? Pravda o mikroplastech a proč záleží, odkud sůl pochází
Když sáhnete po mořské soli, očekáváte čistý dar přírody. Ale věděli jste, že v některých solích z běžných obchodů se mohou skrývat i mikroskopické částečky plastu?
Podle mezinárodní studie publikované v časopise Environmental Science & Technology byla v 90 % testovaných solí zjištěna přítomnost mikroplastů. Ačkoliv se jedná o mikroskopické částice, které nejsou na první pohled viditelné, jejich výskyt ukazuje na stav oceánů a vody, ze které je sůl získávána.

Je mořská sůl zdravější než stolní sůl? 2. část – druhy výroby
V úvodní části článku jsme se podívali na nutriční rozdíly mezi mořskou solí a stolní solí. Nyní se zaměříme na způsob jejich výroby, který je klíčový pro pochopení jejich odlišností nejen z hlediska složení, ale i dopadu na zdraví.

Unikátní krása růžové soli z Maras v Peru: Skvost přírody a tradice
V malebné krajině peruánských And, jen 50 km severovýchodně od města Cusco, leží unikátní solné doly Maras. Tato lokalita, nacházející se ve výšce 3 200 m n. m., je skutečným svědectvím dávné historie, kulturního dědictví a tradičních výrobních technik, které se dědí z generace na generaci.

Co je Peruánská růžová sůl a odkud pochází?
Peruánská růžová sůl je 100% přírodní sůl s vysokým obsahem minerálů, která se těží ve výšce přibližně 4 000 metrů nad mořem v solném dole Maras nacházejícím se v Posvátném údolí Inků v okrese Maras, provincie Urubamba, departement Cusco - Peru.